|
Krouhače zeleniny
Krouhače zeleniny jsou určeny dle svého výkonu pro různé gastronomické provozy - velkokapacitní jídelny, lahůdkářské provozovny, školní jídelny, restaurace, rychlá občerstvení a další provozy. Lze zpracovávat syrovou zeleninu, ovoce a na speciálních discích ořechy, parmezán, strouhanku, čokoládu, brambory, křen a mrkev. Zařízení jsou vybavena magnetickou bezpečnostní pojistkou, brzdným systémem motoru a automat. restartem.
Široký výběr nerezových disků umožňuje v závislosti na modelu plátkovat, strouhat, nudličkovat, kostičkovat i hranolkovat.
|
|
Kombinované roboty
Hlavní výhodou kombinovaných robotů Robot Coupe jsou dvě funkce v jednom stroji. Dva nástavce v podobě nádoby kutru s hladkým nožem a krouhací hlavy umožňují uživateli v jeden okamžik sekat maso, koření, připravovat menší množství těst a v průběhu několika málo desítek vteřin změnit funkci zařízení na výkonný krouhač zeleniny. Ten správný model je možné vybrat z ucelené řady kombinovaných robotů, které svou kapacitou vyhoví malým provozů s přípravou 10-30 porcí, až po větší kuchyně typu školních jídelen až s 300 strávníky.
|
|
Stolní kutry
Stolní kutry, ne příliš známé zařízení v českých gastronomických provozech a přesto tak neocenitelný a výkonný pomocník každého kuchaře. Stolní kutry lze dodat s 1500 a 3000 ot./min. Rozdíl mezi otáčkami je především v rychlosti zpracování. Vyšší otáčky oceníte zejména při přípravě arašídového másla, jehož konzistenci docílíte v průběhu několika málo minut.
Obecně lze stolní kutry v kuchyni použít na sekání masa, mixování, sekání zeleného koření, přípravu těst. Výhoda je především v široké modelové řadě. Jednotlivé modely uspokojí kuchaře i při zpracování menších množství, které je obtížné zpracovávat například v mlýnku na maso.
|
|
Vertikální kutry
|
|
Blixery®
Blixer® patentovaný model značky Robot Coupe. Blixer® je speciální zařízení určené pro velmi jemné zpracování. Nádoba je vybavena nožem s jemným vroubkováním, víko je vybaveno stíracím ramenem s gumovými stěrkami pro stírání víka a stěn Blixeru v průběhu zpracovávání.
Blixer® byl vyvinut zejména pro nemocnice, domovy pro seniory, kojenecké ústavy, jesle, ústavy sociální péče, kde je kladen požadavek na tekutou stravu.
V posledních letech Blixer® nachází uplatnění v dalších kategoriích provozů, kterými jsou provozy a výrobny se zpracováním bio potravin, přípravy speciálních šťáv.
|
|
Ruční ponorné mixéry a kombinované mixéry a šlehače
Ponorné mixéry jsou velmi populární zařízení značky Robot Coupe. Již není možné se nesetkat s gastronomickým provozem, který by nebyl vybaven některým z nabídky ručních ponorných mixérů a šlehačů.
Ruční ponorné mixéry jsou motorové jednotky vybavené mixovací nohou a kovovým zvonem se sekacím nožem. Typové označení zpravidla odpovídá celkové délce nohy mixéru, která je důležitým parametrem při výběru požadovaného modelu mixéru. Ruční ponorné mixéry jsou nabízené v modelových řadách Mini MP, CMP a MP.
Ruční ponorné mixéry a šlehače, jsou motorové jednotky na které je možné nasadit mixovací nohu se zvonem a nožem a šlehací nástavec se dvěma metlami. Kombinované ruční ponorné mixéry jsou nabízené v řadách Mini MP Combi, CMP Combi a MP Combi.
|
|
Odstředivky ovoce a zeleniny
Výkonné zařízení pro výrobu čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny. Odstřeďování je zajištěno drtícím kotoučem a odstředivým sítem, na kterém při otáčkách 3000 ot/min dochází k maximálnímu odšťavnění ovoce a zeleniny. Odstředivka ovoce a zeleniny je vybavena patentovanou hlavou s automatickým podávacím otvorem, která výrazně usnadňuje a urychluje práci obsluhy. Průměr plnícího otvoru 79 mm je vhodný pro vložení celých kusů ovoce bez nutnosti jeho krájení. Masivní nerezový motorový blok s asynchronním motorem zajišťuje dostatečný výkon a stabilitu zařízení.
|
|
Odstředivky ovoce a zeleniny - automatická síta
Automatická síta jsou speciální zařízení pro přípravu šťávy z měkkých bobulovitých plodů jako jsou borůvky, jahody, angrešt, brusinky, maliny, rybíz ostružiny a další.
Zařízení je vybaveno sítem přes které je pomocí stěrky pasírování či lisováno bobulovité ovoce. Výsledkem je šťáva s obsahem v vlákniny bez pecek. V závislosti na požadovaném výsledku je možné proces lisování opakovat vícekrát. Dle požadavku je zařízení vybavit sítem s průměrem ok 0,5; 3 a 5 mm.
|