Blixér je zařízení, které kombinuje funkci mixéru a kutru.
Nejvhodnější jsou pro přípravu kašovité stravy v nemocnicích, pečovatelských domech, kojeneckých ústavech nebo jeslích.
Vertikální blixéry jsou ideální pro mixování a drcení ve větších porcích. Díky větší kapacitě a výkonu jsou skvělým řešením pro provozy s vyššími nároky na množství.
Zajímá vás více informací? Klikněte na tlačítko.
Vertikální blixéry
- funkce vertikálních blixerů je stejná jako u stolních modelů
- standardně dodávány s nerezovou nádobou, nožem s jemných zubatým
ostřím a stíracím zařízením nádoby a víka
- vybaveny 2 rychlostmi – 1500/3000 ot/min
Speciální typy kutrů, které kombinují funkci mixéru a kutru a
umožňují:
- dokonalé rozmělnění surovin díky speciálnímu noži a stíracímu
rameni víka i nádoby
- snadnou přípravu mixovaných jídel ze syrových nebo vařených
surovin – v tekuté, polotekuté a kašovité formě
- strukturou podávané individuálně ve zdravotnických zařízeních
- přípravu chuťovek, předkrmů, šlehaných krémů, emulzí nebo
i specialit
- zachování původní kompozice pokrmu – předkrm, hlavní jídlo,
dezert, vařené jídlo či v syrovém stavu
- zachování nutriční hodnoty a nezbytných vitamínů